RSS

Cserbenhagyásos gázolás, gondatlanságból okozott emberölés

05 dec

December elsején az 56. éves Nagy János (1960)  kerékpárjával a munkából, -disznóhizlaldából, amely  Csóka közvetlen-közelében terül el hazafelé indulva szörnyet halt autóbalesetben, amelyet egy Mercedes típusú terepjáró, akkor ismeretlen vezetője követett el ellene. Az ámokfutó elszökött a helyszínről, de szerencsétlenségére az esetnek volt szemtanúja, aki feljegyezte a újvidéki körzeti rendszámát az autó típusát és márkáját is a rendőrségnek innentől nyitottá vált az elkövető előállítása.

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés és cserbenhagyásos gázolás.

Az Újvidékről Egyházaskérre kiköltözött Lazar M. -81.  éves atyókfia sejtette, hogy  ebből már számára is nagy baj  fog bekövetkezni és ezt már a “régi” pártklientúra segítségével sem lehet elsimítani, szökésnek eredt, elfelejtve, hogy immáron az “új” digitális rendszernek köszönhetően percei maradtak csak hátra az előállításig…

Az országos sajtó is ráállt az ügyre és így a média támogatásával esélye sem maradt a szökésre.

Szombaton egy német rendszámú autóbuszra szállt és megindult a Szerb – Magyar határ felé, nem is sejtette, hogy a rendszeren fel fog akadni és a nyugdíjas vendégmunkás álca sem jön be…

A határőrség rendészei az útokmány ellenőrzés alkalmával elcsípték a szökésben lévőt és rögtön a közvádló elé vitték , aki 48 órás előzetes letartóztatást rendelt el. A vád ellene: december 1-jén a késő délutáni órákban újvidéki rendszámú Mercedes típusú gépkocsijával a Feketetó és Csóka közötti úton elütötte a kerékpárjával szabályosan közlekedő Nagy Jánost, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A szerencsétlenül járt Nagy Jánost időközben örök nyugovóra helyezték a csókai temetőben.

Elgondolkodtató a történet, hogy mennyi veszélyt jelent a közúti közlekedés is, mert vannak egyenlőbbek az egyenlőknél. A megírt törvény szava, amely óv, véd bennünket, mennyire tudja megelőzni a bajt, ha az egyenlőbbek átsiklanak felette? Lazar M. 81-évesen mennyire volt olyan egészségi állapotban, hogy járművét biztonságosan irányítani tudta? Netalán még kedélyjavító anyag hatása alatt ámok-futott? A válasz: Nagy János halála és az igazság odaát maradt. Földi bírák mi az igazság? Újabb csúsztatás, amely tragikus halállal végződött?

Nyugodjon békében Nagy János!

Margit Zoltán

There’s a killer on the road
His brain is squirmin’ like a toad…

Reklámok
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: